Publicatie in Process Control Magazine: Geavanceerde regeling bespaart TATA 30 miljoen.

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt voortdurend gestreefd naar emissievrije productie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de optimalisatie van de drukbeheersing in de kooksovens van Kooks- en Gasfabriek 2 (KGF2). DotX Control Solutions, gespecialiseerd in geavanceerde regeltechnische oplossingen, werd enkele jaren geleden ingeschakeld om deze uitdaging aan te gaan. Het resultaat? Een indrukwekkende reductie van de drukvariaties in de gasverzamelleidingen met minimaal 50%. Dit leidde niet alleen tot minder ongewenste emissies maar maakte ook geplande investeringen ter waarde van €30 miljoen in nieuwe hardware overbodig en zorgde voor 100% inzicht in het proces voor de operators.

De bijdrage van DotX omvatte onder andere het ontwikkelen van een ‘Digital Twin’ van het afzuigproces, waarbij door middel van een simulatiemodel de druk in de ovens nauwkeurig werd gereguleerd. Experimentele data en zelflerende ‘feed forward’ Iterative Learning Control (ILC) technieken speelden hierbij een cruciale rol. De succesvolle implementatie van deze technologie resulteerde in een efficiëntere en milieuvriendelijkere productie bij Tata Steel.

Het volledige artikel in de processcontrol magazine is hier te lezen.

Voor meer informatie over hoe DotX Control Solutions kan bijdragen aan uw procesoptimalisatie, neem contact met ons op via info@dotxcontrol.com.

Plaats een reactie

nl_NLDutch