Energy Provision & Grid Congestion

Energy Management Systeem

Innovatie in Energiemanagement en Netcongestie Oplossingen voor Energie Hubs

DOTX Control Solutions b.v. is een toonaangevende leverancier van software en software-ontwikkelingsdiensten voor de energiesector. 
Wij bieden end-to-end oplossingen die bedrijven, coöperaties en verenigingen helpen hun efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en klanttevredenheid te verbeteren.  Met state-of-the-art software voor energiemonitoring (EMS of Energy Management Systeem) en het voorkomen van congestie kan uw energievoorziening sneller en effectiever worden geregeld. Door onze Digital Twins wordt overzicht voor de gebruikers gerealiseerd en door toepassing van geavanceerde regeltechniek kunnen scenario’s worden gesimuleerd en verbeterd. En het allerbelangrijkste: door het juiste gebruik van historische data in combinatie met AI en neurale netwerken kunnen wij vraag en aanbod voorspellen. En vervolgens realiseren we scenario’s om netcongestie te voorkomen en stakeholders vooraf te waarschuwen.

Uitdaging voor de klant

Nieuwe of groter vermogen elektra aansluitingen zijn niet te krijgen of duren nog jaren voordat die kunnen worden gerealiseerd. Om efficiënt en effectief gebruik te maken van bestaande voorzieningen is in gevallen het realiseren van een energiehub een oplossing. Een energiehub is een lokale samenwerking tussen meerdere partijen op het gebied van energie. Deze partijen stemmen energieopwek, -opslag, -conversie en -verbruik op elkaar af. Zij maken vaak afspraken over de samenwerking. Ook is er een juridische entiteit of natuurlijk persoon die de partijen vertegenwoordigt. Om de samenwerking goed te regelen is een Energy Management Systeem nodig.

Onze aanpak

Ons state-of-the-art EMS biedt een integrale aanpak voor het beheer van energiestromen, waarbij slim geschakeld wordt tussen verschillende energiedragers. Met onze innovatieve technologieën, zoals Digital Twins, geavanceerde regeltechniek en AI-gedreven voorspellingsmodellen, staan wij aan de voorhoede van het realiseren van energieneutrale bedrijventerreinen en het voorkomen van netcongestie.

Gegeven het geografisch gebied zijn per adres en/of verbruiker de opwek, aansluiting en het verbruik van alle energiedragers (aansluitingen en verbruik) zichtbaar: actueel en historisch. Hoe meer gegevens (zowel historisch als de frequentie (liefst 15 minuten) ): hoe beter het model zal worden.  Bijvoorbeeld voor uw energiehub:

  • Elektriciteit, netaansluiting
  • Warmtenet
  • Opwek elektra (zonnepanelen)
  • Opwek anders 
  • Beschikbaarheid opslag (batterijen)

Onze Oplossing: Energy Management Systeem (EMS) voor Energiehubs

Ons state-of-the-art EMS biedt een integrale aanpak voor het beheer van energiestromen, waarbij slim geschakeld wordt tussen verschillende energiedragers. Met onze innovatieve technologieën, zoals Digital Twins, geavanceerde regeltechniek en AI-gedreven voorspellingsmodellen, staan wij aan de voorhoede van het realiseren van energieneutrale bedrijventerreinen en het voorkomen van netcongestie.

Met DOTX aan uw zijde kunt u rekenen op:

  • Inzicht: Heldere weergave van huidige energiestromen en samenwerkingsafspraken.
  • Voorspelling: Proactieve maatregelen door accurate voorspellingen van energiebehoeften en -overschotten.
  • Optimalisatie: Efficiënt gebruik van collectieve energievoorzieningen, afgestemd op zowel individuele als gezamenlijke behoeften.

Wat Dotx kan bieden

Op maat gemaakt

Inclusief dataverrijking door weer: door historische data te combineren met weergegevens kunnen we de algoritmes sterk verbeteren en zorgen dat we betere voorspellingen kunnen doen doordat we die weersvoorspellingen meenemen. 

Introduceren van procesregelsystemen: 

Met de voorspelling van beschikbaarheid van energie kunnen wij data van processen en bv transportmiddelen gebruiken om planningen voor te stellen en capaciteiten van de productielijnen en/of transportmiddelen te bepalen inclusief scenario’s om die te optimaliseren.

Projects

en_USEnglish