Regeltechnisch Advies

Het belang van Regeltechnisch Advies in Moderne Systemen

Inleiding

In een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van automatisering en geavanceerde systemen, speelt regeltechniek een cruciale rol. Maar wat is regeltechniek precies, en waarom is professioneel regeltechnisch advies zo waardevol? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van regeltechniek en leggen we uit hoe DotX Control Solutions bedrijven helpt om hun systemen te optimaliseren.

Wat is regeltechniek?

Regeltechniek is de kunst en wetenschap van het aanpassen of controleren van de werking van verschillende systemen om een gewenst gedrag of output te verkrijgen. Of je nu te maken hebt met temperatuurregeling in een gebouw, snelheidscontrole van een motor of zelfs geavanceerde industriële processen, regeltechniek is de ruggengraat die zorgt voor stabiliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Waarom regeltechnisch advies?

  • Optimalisatie van processen: Met goed afgestelde regelsystemen kunnen bedrijven hun operaties efficiënter maken, wat leidt tot kostenbesparingen en hogere productiviteit.
  • Stabiliteit en betrouwbaarheid: Een slecht geregeld systeem kan instabiel zijn en kan leiden tot ongewenste schommelingen of storingen. Professioneel advies zorgt voor systemen die consistent en betrouwbaar presteren.
  • Innovatie: Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zoals Model Predictive Control (MPC) of geavanceerde PID-regelingen, kunnen bedrijven profiteren van de nieuwste innovaties in de wereld van regeltechniek.

Onze Aanpak

Bij DotX Control Solutions benaderen we elk project met een frisse blik. Ons team van experts evalueert eerst de behoeften en uitdagingen van de klant. Daarna bieden we op maat gemaakte oplossingen die passen bij de unieke eisen van elk systeem. Of het nu gaat om eenvoudige PID-regelaars, geavanceerde MPC’s of iets daartussenin, ons doel is altijd om waarde toe te voegen en onze klanten te helpen slagen.

Conclusie

Of je nu een ervaren operator bent die op zoek is naar optimalisatie of een bedrijf dat net begint met de integratie van geautomatiseerde systemen, regeltechnisch advies is van onschatbare waarde. Met de juiste expertise aan je zijde kun je de prestaties, betrouwbaarheid en winstgevendheid van je operaties verbeteren. Neem vandaag nog contact op met DotX Control Solutions om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen.

Referentieprojecten

Publicatie in Process Control Magazine: Geavanceerde regeling bespaart TATA 30 miljoen.

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt voortdurend gestreefd naar emissievrije productie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de optimalisatie van de drukbeheersing in de kooksovens van Kooks- en Gasfabriek 2 (KGF2). DotX Control Solutions, gespecialiseerd in geavanceerde regeltechnische oplossingen, werd enkele jaren geleden ingeschakeld om deze uitdaging aan te gaan. Het resultaat? Een indrukwekkende reductie van de drukvariaties in de gasverzamelleidingen met minimaal 50%. Dit leidde niet alleen tot minder ongewenste emissies maar maakte ook geplande investeringen ter waarde van €30 miljoen in nieuwe hardware overbodig en zorgde voor 100% inzicht in het proces voor de operators. De bijdrage van DotX…

Lees meer

Temperatuurregeling voor een chips-extruder

Bij PEPSICO wordt een extruder gebruikt om van ruwe grondstoffen Hamka’s chips te maken. Dit gebeurt door verschillende ingredienten te mixen in een extruder, waar het na verschillende verwarmings ‘zones’ geextrudeerd wordt tot een ‘Hamka’ vormpje. Na deze extrusie wordt het ‘Hamka’ vormpje gebakken, en in een zakje gestopt. Hierbij is een nauwkeurige temperatuursbeheersing in de extruder nodig, want als de vormpjes te heet geextrudeerd worden, zetten ze teveel uit. De klant ondervond hierbij het probleem dat de Hamka chipjes niet meer in het zakje pasten, of er zelfs uit barsten, omdat ze soms te groot waren. Ze hebben Dotx…

Lees meer

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialist!

Jelle Kalsbeek
Senior Control Engineer

j.kalsbeek@dotxcontrol.com

nl_NLDutch