Geavanceerd Waterbeheersysteem met Model Predictive Control

Revolutioneer Waterbeheer in Poldergebieden met Ons Geavanceerde MPC Systeem

In regio’s die worden gekenmerkt door polderlandschappen is het efficiënt beheren van waterpeilen cruciaal om overstromingen te voorkomen en optimale landbouw- en leefomstandigheden te garanderen. Ons geavanceerde pompbesturingssysteem, dat gebruikmaakt van state-of-the-art Model Predictive Control (MPC), biedt een oplossing die is afgestemd op deze unieke milieuproblemen.

Realtime Model Predictive Controller met integratie van electraprijzen en weersvoorspelling

Ons systeem omvat realtime gegevens en weersvoorspellingen om de waterinstroom te voorspellen, waardoor proactief waterpeilbeheer mogelijk is. Deze voorspellende aanpak maakt het mogelijk om pompschema’s te optimaliseren, het energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd extreme waterpeilomstandigheden te voorkomen.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Voorspellend Beheer van Waterinstroom: Maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de waterinstroom te voorspellen op basis van weersvoorspellingen, wat zorgt voor efficiënt waterpeilbeheer.
  • Geoptimaliseerde Pompschema’s: Past pompschema’s dynamisch aan om energieverbruik te minimaliseren en tegelijkertijd het waterpeil binnen veilige grenzen te houden.
  • Aanpasbaar aan Extreme Weersomstandigheden: Kan plotselinge weersveranderingen aan en past zich in realtime aan om overstromingen of watertekorten te voorkomen.
  • Milieuvriendelijk en Kostenefficiënt: Vermindert de ecologische voetafdruk van waterbeheeroperaties en verlaagt de operationele kosten door intelligent energiegebruik.

Voordelen voor waterbeheerders:

  • Voorkomen van Overstromingen: Door optimale waterpeilen te handhaven, voorkomt ons systeem de schade en economische verliezen die gepaard gaan met overstromingen.
  • Landbouwproductiviteit: Zorgt voor consistente waterpeilen, wat de landbouwproductiviteit in poldergebieden bevordert.
  • Duurzaamheid: Draagt bij aan duurzame waterbeheerpraktijken door het energieverbruik te optimaliseren en de milieueffecten te verminderen.

Casestudy: Waterlandse Boezem

Ons besturingssysteem is met succes geïmplementeerd in de Waterlandse Boezem, waar het aanzienlijke verbeteringen in energie-efficiëntie en waterpeilbeheer toonde in vergelijking met traditionele besturingsmethoden. Het systeem beheerde piekstromen effectief, vooral tijdens hevige regenval, en toonde zijn vermogen om zich aan te passen aan de uitdagingen van polderlandschappen.

Neem Contact met Ons op voor een Op Maat Gemaakte Waterbeheeroplossing

Geïnteresseerd in het revolutioneren van uw waterbeheersysteem? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze geavanceerde oplossingen kunnen worden aangepast aan de unieke behoeften van uw poldergebied.

nl_NLDutch