Optimalisatie van regeling voor warmte-afleverset

De uitdaging van de klant

Een klant die producent is van warmte-afleversets ervoer certificeringsproblemen met hun afleverset voor warmtelevering, voornamelijk door te grote overshoots bij lage tapwaterstromen en hoge aanvoertemperaturen. Dit compromitteerde de efficiëntie en betrouwbaarheid van het systeem.

De bijdrage van Dotx Control Solutions

Dotx Control Solutions heeft een regeltechnische analyse uitgevoerd met gebruik van aangeleverde data en fysische inzichten. Er is een modelvorming gedaan voor de warmtewisselaar en de huidige regelaar, gevalideerd met meetdata. Vervolgens zijn verbeteringen in de regeling voorgesteld en getest.

Resultaten voor de klant

De aangepaste Dotx regeling leidde tot een nauwkeurigere overeenkomst tussen modelvoorspellingen en werkelijke prestaties, met name in het beperken van overshoot. De regeling voldoet nu aan de eisen zonder ongewenst regelgedrag.

Technologieen en Technieken

Gebruikte technologieën omvatten modelvorming voor de warmtewisselaar, PID-regeling, en feedforward regeling. De aanpak was gebaseerd op het combineren van theoretische modellen met praktijktesten.

Plaats een reactie

nl_NLDutch