Overkoepelende regeling voor een Kracht Warmte Station

De uitdaging van de klant

De klant heeft een Warmte Kracht Station waarmee een gedeelte van de Marinehaven in Den Helder mee van stroom en gas kan worden voorzien. De Installatie bestaat uit 3 Diesel-Gas Motoren, gekoppeld aan roterende omvormers. Tijdens normaal bedrijf werd hiermee elektra en warmte opgewekt wat het net in werd geleverd. Wanneer er een stroomuitval zou zijn, zou de installatie in eilandsbedrijf terug kunnen vallen en zelfstandig aan de elektra behoefte voldoen. De regeling was opgebouwd uit analoge regelkaarten uit de Simadyn-C serie van Siemens. De klant wou graag dat dit gedigitaliseerd werd en geintegreerd in het bestaande E-PLC. De inbedrijfsname diende te gebeuren binnen een tijdsperiode van 48 uur.

De bijdrage van Dotx Control Solutions

Dotx Control Solutions heeft de overkoepelende regeling ontworpen waarmee alle (oude) analoge functionaliteit digitaal overgenomen is. Om dit in bedrijf te stellen, is de regeling van te voren in parallel met de oude installatie getest, waarbij de uitgangssignalen met elkaar vergeleken zijn in alle mogelijke situaties.

Resultaten voor de klant

Als gevolg van de aanpak van Dotx Control Solutions is de inbedrijfsname binnen 48 uur succesvol gedaan, waarmee de analoge regeling volledig vervangen is door een digitale regeling.

Technologieen en Technieken

Digital Twins

Plaats een reactie

nl_NLDutch